הגליל העליון, על מעייניו הקסומים, מזמין אתכם לבקר במרחביה של ארץ בראשית. הנופים הירוקים שמאפיינים את חבל הארץ המיוחד הזה, ונביעות המים הציוריות אשר בוקעות בו בין הסלעים, יוצקים פרשנות חדשה במונח פסטוראליות. כעת, אנו שמחים להכיר לכם את עיינות ציפורי. זהו
מסלול טיול בגליל העליון שמומלץ להגיע אליו עם בגד ים וציוד לפיקניק.
ההליכה למעיינות פשוטה וקלילה, והיא מתאימה גם למשפחות עם ילדים. כמו כן, עיינות ציפורי ממוקמים בסמוך לשורה ארוכה של אתרים נוספים המאפשרים לכם להרכיב בקלות יום כיף בחיק הטבע.
איפה זה נמצא?
על מנת להגיע אל עיינות ציפורי עליכם לנסוע לצומת המוביל ולפנות בו לכיוון נצרת בכביש 79. כארבע וחצי ק"מ לאחר הפנייה, עליכם לפנות שמאלה אל הישוב ציפורי. כעבור כ-200 מ' נוספים, תבחינו באמת מים המובילה למבנה אבן קטן בלב השדה. זהו המקום להחנות את הרכב וללכת לאורך אמת המים. כעבור כמאה מ' תגיעו אל עיינות ציפורי.
מעיין קסום והיסטוריה מרתקת
כאשר אנחנו מדברים על עיינות ציפורי, אנחנו מדברים למעשה על המעיין המרכזי שנובע בתחתית מבנה האבן בלב השדה. היסטוריונים שחקרו את המקום מצאו כי זוהי הנקודה שבה התארגנו הצבאות הצלבניים לפני הקרב המפורסם בקרני חיטין. אותו קרב אשר במהלכו הצלבנים הובסו על ידי הכוחות המוסלמים של סלאח-א-דין, ואיבדו את השליטה על הארץ.
למרות שזה נראה כאילו המים נובעים מתוך קירות המבנה, הנביעה נמצאת למעשה במרחק רב מכאן. חפירות ארכיאולוגיות שנערכו בעיינות ציפורי, ונכנסו אף פנימה לתוך המגדל, מצאו כי מימי הבריכה נובעים ממעיין רבי אשר נמצא דרומית לנקודה זו, מעבר לכביש 79. הבריכה בעיינות ציפורי היא בעומק של כחצי מ'. מימיה צלולים אך אינם ראויים לשתייה. בסמוך לאתר, אתם מוזמנים לערוך פיקניק בלב הטבע וליהנות מאחת מנקודות החמד הקסומות והייחודיות ביותר בגליל.
כאשר תשבו ליד הבריכה הצוננת, תוכלו להיזכר בעיר העתיקה ציפורי. בתקופת בית שני ובתקופה הרומית, ציפורי הייתה היישוב העברי החשוב ביותר בגליל. למשל, הסנהדרין, בראשותו של רבי יהודה הנשיא, התמקמה בציפורי לאחר מרד כוכבא.
הטיול לעיינות ציפורי לא חייב להסתיים במעיין המדליק. כפי שצוין לעיל, האתר נמצא בסמוך למגוון אתרי טבע נחמדים נוספים. לדוגמה, בריכת עיינות ציפורי נמצאת בחלקו הדרום-מזרחי של יער ציפורי. אתם יכולים להעשיר את היום עם טיול באחד משבילי ההליכה המסודרים ביער.
למשל - שביל נחל ציפורי:
סעו חזרה על כביש 79 לכיוון צפון-מערב. ולאחר נסיעה קצרה תבחינו בפנייה שמאלה אל דרך צרה המתאימה גם לרכבים. מיד לאחר מכן, פנו שמאלה פעם נוספת, וכעבור כ-100 מ' תגיעו אל שביל נחל ציפורי. זהו שביל המתאים אפילו להליכה עם עגלות ילדים ומטיילים בעלי מוגבלויות. ההליכה על השביל המקסים, אשר נפרץ ונסלל על ידי קק"ל, מהווה הזדמנות לצעוד אל תוך מעבה היער. בתחילת הדרך תלכו ליד אלוני תבור עתיקים, ולאחר מכן תבחינו בעצי מחטניים שנטעו כאן על ידי הקרן הקיימת לישראל.
מסלולים מומלצים באזור: