גן החיות "נגב zoo" הינו גן החיות הגדול בנגב ומשתרע על שטח של כ- 50 דונם, הגן נמצא במבואותיה המערביים של העיר באר שבע לא הרחק מבית הספר הטכני של חיל האוויר ובסמוך לחווה החקלאית ולכפר רפאל.
המסלול בגן הינו מסלול מעגלי החולף על פני כל התצוגות וכל הגן ומתקניו מונגשים באופן מלא לנכים.
בגן מוצגים כ- 130 מינים שונים של עופות, יונקים וזוחלים מהארץ והעולם, חלקם נפוצים ומוכרים, חלקם נדירים ביותר כמו האריות הלבנים היחידים בארץ ! אשר נכחדו מהטבע וחיים אך ורק בגני חיות וחלקם בסכנת הכחדה. מרבית בעלי החיים שוכני הגן נולדו בשבי ורגילים לנוכחות בני אדם בקרבתם, אולם חלק מבעלי החיים הינן חיות בר אשר הובאו לגן מהטבע ע"י פקחי רשות הטבע והגנים ואנשים פרטיים לצורך קבלת טיפול רפואי לאחר שנמצאו פצועים בשטח, בגן הם זוכים לקבלת טיפול רפואי ובמידת הצורך גם שיקום ולאחר מכן, את הבריאים שניתן להשיב לטבע אנו משחררים ואילו השאר משתלבים בתצוגות הגן. אחד מהדברים המייחדים את הגן הוא בכך שקהל המבקרים יכול להתבונן בבעלי החיים מקרוב מאוד ובכך להבחין בפרטים קטנים וחשובים המאפיינים אותו.
במקום קיימת פינת ליטוף חדשה בה ניתן להאכיל את העיזים בקש- חוויה מדהימה לכל מבקר !
כחלק מתפיסת עולמנו, הדוגלת בקידום וחינוך לסבלנות וסובלנות בין האדם לחברו ובין האדם לסביבתו מתוך כבוד והבנה, הגן מקיים שיתוף פעולה פורה עם מספר עמותות וארגונים העוסקים בשיקום מבוגרים ונוער בעלי מוגבלויות ומסייע בכך באמצעות שילובם בעבודות החזקת הגן ובטיפול בבעלי החיים.
כל הכנסות הגן מיועדות לפיתוח ולטיפוח הגן ולטיפול בבעלי החיים. בואו בשמחה !
נגב ZOO - גן החיות הגדול בנגב המלצות נופשים | ||||||||||||
|
||||||||||||