הדרל'ה ביסטרו צרפתי, מסעדת שף בגליל המערבי | קופונופש
מצאו קופוני הנחה למסעדות בכל רחבי הארץ
הדר'לה - ביסטרו צרפתי
הדרל’ה ביסטרו צרפתי
מעלות תרשיחאגליל מערבי
מסעדת הדר'לה היא התגלמותו של סיפור זוגי מתוק על אהבה לאוכל, לאירוח ולהנאה. מהמנות היצירתיות שהוגה השף סיון ועד לעיצוב המקום ולאירוח שעליו אמונה הדר אישתו.

מסעדת הדר'לה – גורמה צרפתי מול הנוף הכי ישראלי

מה קורה כאשר שני בני זוג חובבי אוכל צרפתי מגיעים לגליל המערבי? את התשובה לכך תמצאו באתר אגם המונפורט, אחד המקומות היפים ביותר בגליל המערבי ומקום מושבה של מסעדת הדר'לה, פרי חזונם של בני הזוג סיון והדר אמסלם אשר שמה נבחר לפי שם החיבה של הצלע הנשית בחבורה.

המסעדה ממוקמת כאמור במתחם אגם המונפורט, מתחם שכולל בתוכו מגוון פעילויות מים לילדים ולמשפחות ומביא אליו בכל סופשבוע מאות מטיילים. האגם ממוקם בתוך פארק ירוק שמתפרש על פני 350 דונמים וממוקם בסמוך למעלות תרשיחא ולמושב חוסן. מול המתחם נפרשים נופי המונפורט והגליל המערבי, נוף קסום של חורש ישראלי, מעצי דפנה ועד אלונים, מעצי אלה ועד לעשביה הטבעית שמשתנה לאורך כל עונות השנה. השילוב בין הנוף הירוק, הכל כך ישראלי ובין ההשפעות הקולינריות של בני הזוג, שמגיעות היישר מאירופה – יוצר מפגש קסום וטעים במיוחד.

 

מצרפת בחזרה לישראל: על הפיוז'ן הישראלי של הדר'לה

מסעדת הדר'לה הוקמה בשנת 2005 על ידי בני הזוג, אחרי שסיון, שף בעל תעודת סוג 5 בדן גורמה ובוגר בית הספר הגבוה ללימודי קולינריה קורדון בלו בצרפת, סיים את לימודיו והחליט להקים מסעדה משלו. מסעדה שתשלב בין האהבה לאוכל הישראלי המוכר ובין ההשפעות השונות שמגיעות מכל רחבי העולם ובעיקר מצרפת.

סיון לקח את כל מה שלמד, הוסיף לכך את הניסיון שצבר במטבח מגיל צעיר מאד והקים באמצע האגם את הדר'לה, כאשר הדר אישתו נמצאת לצדו. המסעדה מתמחה בבשרים שנעשים בשיטות בישול צרפתיות ואליהם מתווספות מנות דגים, ירקות טריים הנבחרים בקפידה בכל יום על ידי השף, קינוחים מפנקים על טהרת המטבח הצרפתי ויינות נהדרים שמוסיפים ארומה נהדרת לכל מנה.

 

ארוחה שמשלבת טעמים משם עם חומרי גלם טריים מכאן

כל ארוחה במסעדה נפתחת באחת (או יותר, תלוי כמה אתם רעבים) ממנות הפתיחה המוקפדות, שעשויות תמיד מחומרי גלם מקומיים שמגיעים מיצרנים וחקלאים באיזור הגליל.

מקרפצ'יו פילה בקר ועד לסביצ'ה דג ים, מבומב שמפניון – מנה קלאסית צרפתית המתובלת כאן בתיבול אוריינטלי של סומק, אורגנו ושום ועד טרטר הסלמון שמוגש עם בצל קצוץ ופטרוזיליה בתחמיץ. אל כל אלו מתווספת פינה אחת מיוחדת המוקדשת למרקים, אשר משתנים עם העונות ועם חומרי הגלם המאפיינים אותן.

אחרי מנות הפתיחה מגיעות המנות העיקריות, מריזוטו בקרם פטריות אקזוטיות וכמהין קיץ שחורות ועד למדליוני הבקר הצרובים בגריל עם פירה חמאתי, כמיטב המסורת הצרפתית. מטורנדו רוסיני – מדליוני פילה בקר וכבד אווז ועד למנה זוגית מיוחדת בהשראת בני הזוג: תאוות בשרים זוגית שמה, שכוללת רצועות אנטריקוט, נתחי פרגית ומדליוני פילה בקר על מצע פירה. לצד מנות אלו ואחרות, יש במסעדה גם תפריט מיוחד לילדים.

אחרי ארוחה כזו, אי אפשר בלי משהו מתוק. הקינוחים של הדר'לה משקפים ללא ספק את השילוב בין ישראל וצרפת, בין טעמי המזרח התיכון וההקפדה האירופאית על הגשה ויופי. מקרם ברולה המוגש בליווי צ'ייסר סטולי וניל ועד לסופלה שוקולד חם עם גרנד מרנייר ופלחי הדרים, מדואט מוס חלבה ופרפה קפה ואגוזים ועד למוס וולרונה, העשוי משוקולד בלגי מובחר וגלידת שמנת.

רבות מהמנות הן מנות ללא גלוטן, המתאימות לבעלי רגישות לגלוטן וחולי צליאק, ועל כך זכתה המסעדה בהכרה מיוחדת.

 

אווירה רומנטית וחמה – גם לאור נרות

את האוכל המוקפד מקיפה התפאורה הייחודית. עיצוב המקום מתבסס על יצירת תחושה חמימה ורומנטית, שבאה לידי ביטוי בריהוט העץ העתיק, המפות הלבנות וגופי התאורה המספקים תאורה עמומה ורומנטית, כמו ביסטרו ותיק בפאריז.

בשעות הערב, זוגות שנופשים ומבלים באיזור יכולים להגיע ולהנות מארוחה לאור נרות רומנטי. ברקע מתנגנת לאורך הערב מוזיקת ג'אז קלאסי, שמוסיפה עוד יותר לתחושה שאנחנו אולי נמצאים כאן בישראל, מול נופי הגליל, אבל בעצימת עיניים מהירה אנחנו מרגישים במועדונים האלגנטיים של צרפת.

אי אפשר להתענג על אוכל צרפתי, קינוחים מושקעים ורומנטיקה קסומה בלי יינות משובחים. במקום מושק כיום יין לסקוב שמיוצר ביקב כישור לזכרו של עמוס לסקוב, אביה של הדר, שעד שנת 2010 היה מי שסיפק יינות נפלאים שהוגשו במסעדה.

במסעדה אפשר לקיים אירועים חגיגיים ומשפחתיים ואירועים לחברה ומוסדות עד 100 איש ובנוסף, לקיים אירועים בשילוב תפריט המסעדה בבית הלקוח עד 300 סועדים. כל אירוע נתפר באופן מיוחד ונבנה עבורו תפריט שמבוסס על מנות המסעדה, בהתאמה אישית.

 

סיפור זוגי על אהבה לאוכל ואירוח

מסעדת הדר'לה באגם המונפורט היא התגלמותו של סיפור זוגי מתוק על אהבה לאוכל, לאירוח ולהנאה. מהמנות היצירתיות שהוגה השף סיון ועד לעיצוב המקום ולאירוח שעליו אמונה הדר אישתו, כל פרט במסעדה אומר תשוקה לאוכל.

לא צריך לנסוע לצרפת כדי להנות מחוויה מוקפדת של מטבח צרפתי. מסעדת הדר'לה מדגימה איך אפשר לעשות זאת גם כאן ולהוסיף פנימה את הקסם של חומרי הגלם המקומיים ואוצרות המטבח הישראלי.

 

המלצות נוספות באזור

טיולי טרקטורונים נוף הורדים - טיולי שטח מדהימים בנהיגה עצמית.

 

 

300 גרם של איכות
300 גרם של איכות
מסעדת 300 גרם במושב בצת שבגליל המערבי. איכות אמיתית על המשקל.
מסעדת איסקנדר – ארוחת שחיתות במחיר מוזל!
מסעדת איסקנדר – ארוחת שחיתות במחיר מוזל!
לחברי מועדון קופונופש בלבד! ארוחת שחיתות זוגית מלאה במחיר של 220 ש"ח במקום 330 ש"ח.
מסעדת הדגים עין גב - חוויה טעימה עם תפריט חדש ונוף ישן ואהוב
מסעדת הדגים עין גב - חוויה טעימה עם תפריט חדש ונוף ישן ואהוב
בתוך המתחם היפיפה של נמל עין גב נמצאת אחת המסעדות הותיקות והאהובות ביותר בצפון.
איך מוצאים מסעדות טבעוניות בתל אביב
איך מוצאים מסעדות טבעוניות בתל אביב
היום כבר הרבה יותר קל להיות טבעוני. יש יותר מסעדות שמשלבות מנות טבעוניות בתפריט שלהן, יש בכללי יותר מסעדות טבעוניות, ובסופר יש יותר מה למצוא על המדף.
בנחלה
בנחלה
מסעדת בנחלה נמצאת בלב מטע פקאן, על שטחו של משק חקלאי ישן שעבר מאז שנוסד גלגולים רבים. היא מוקפת בגינה קסומה וירוקה.