בנחלה
מצאו קופוני הנחה למסעדות בכל רחבי הארץ
מסעדה לבנונית על מעיינות הבניאס
בנחלה
בנחלה
נהריהגליל מערבי
מסעדת בנחלה נמצאת בלב מטע פקאן, על שטחו של משק חקלאי ישן שעבר מאז שנוסד גלגולים רבים. היא מוקפת בגינה קסומה וירוקה.

בנחלה: מסעדה וגן אירועים במקום שבו נולדה נהריה

שכונת רסקו הקטנה שנמצאת בקצה הצפוני של נהריה הייתה ועודנה פינה פסטורלית וקסומה, כזו שמזכירה שכונות חקלאיות של פעם. מטעי הפקאנים והאבוקדו, בתים קטנים שעם השנים הפכו למחודשים ומשופצים, אווירה שקטה ושלווה, כזו שמחפשים כשרוצים ארוחת בוקר רומנטית ושקטה של יום שישי או אירוע משפחתי מצומצם. בגינה מפוזרות פינות ישיבה בין הירוק ומאפשרת לצד ארוחות נהדרות, גם קיום אירועים קטנים ובינוניים. 

האווירה הפסטורלית מתחברת באופן מושלם עם תפריט המסעדה, שמציע בשרים, דגים טריים, ארוחות בוקר נהדרות, פסטות, כריכים, סלטים וקינוחים. מה שאומר שכל אחד יוכל למצוא כאן מנה פייבוריטית לאימוץ.

איך זה התחיל?

בשנת 2005 הגיע רן פרידמן לנהריה אחרי שנים רבות בהן התגורר בתל אביב. הוא הביא איתו את אישתו לעתיד אדית, תל אביבית מלידה שלא הכירה את הסביבה שבה גדל. בתוך מטע הפקאנים המשפחתי שבנחלה הישנה של המשפחה, כשהם עומדים מול הלול הישן והנטוש ומעלים זכרונות ילדות, החליטו השניים לקחת צעד אמיץ – לחזור אל המשק הישן, לחדש אותו ולהפוך את הלול לעסק משותף.

למרות הספקות והחששות, לקחו השניים את הצעד האמיץ הזה ופתחו את המסעדה לאחר עבודה קשה שכללה שיפוץ הלול, עבודה בגינה, גיזום ועיצוב. תוך כדי העבודה, החליט אחיו של רן, זיו – איש הייטק, לעזור את העולם הטכנולוגי שהכיר מקרוב ולהצטרף להרפתקה שבסופה נולדה "בנחלה".

התוצאה היא מסעדה מוקפדת אבל משפחתית, שהאווירה בה מחזירה אותנו אל השנים הראשונות של נהריה ושל שכונת רסקו, אבן שואבת לעולים מאירופה שיצרו יחד תמהיל מיוחד. העיצוב של המסעדה משלב בין דגש על הטבע והפסטורליה שמסביב, שמשכיחים מאיתנו שמדובר במסעדה שנמצאת בסביבה עירונית יחסית, ובין אירופאיות קלילה, תזכורת למייסדי השכונה שהביאו אליה אווירה אירופאית.

תפריט שמתאים לכל משפחה ולכל אירוע

הזכרונות של סירי האוכל המבעבעים וריחות האפייה של השטרודל ההונגרי או החמין הפולני נותרו מאחור ופינו מקום לתפריט מהודק ועכשווי יותר, שכולל פסטות, בשרים מיושנים מרמת הגולן, עוגות ומאפים מוקפדים שנאפים מדי בוקר, מרקים וסלטים ועוד מגוון מנות.

סוד התפריט הוא השימוש בחומרי גלם מוקפדים, שנבחרים בקפידה ומגיעים מהאזור. הקו המנחה של תפריט החורף והקיץ, אשר מתחלפים ומתעדכנים משנה לשנה.

בין המנות הראשונות וארוחות הבוקר האהובות במסעדה: ארוחת הבוקר עם רוסטביף סינטה וביצים אלומות על בייגל אמריקאי, סלט פלאשרד עם חסות בוינגרט דבש, ג'וליאנים של ירקות, פירות העונה וגבינת פלאשרד בציפוי פריך, קריספי עלה פסטה עם קציפת חציל וסלסת עגבניות, קרפצ'יו סינטה בקר, פטה כבד בליווי קונפיטורת עגבניות שרי וקוביות סלמון עטופות בשומשום עם בצל טאטקי ורוטב צ'ילי מתוק.

בגזרת המנות העיקריות תמצאו בין היתר אנטריקוט מיושן ברוטב יין אדום שמוגש עם קרם תפוחי אדמה ופלפל שושקה קלוי, סטייק פרגית בהויסן עם אורז ואטריות ושעועית ירוקה מוקפצת, קבבוני טלה על בטטה אפויה עם טחינה וצנוברים, פילה דג מוסר שמוגש על קרם כרובית עם סלט עגבניות ובייבי בזיליקום. כמו כן, מצטיינת "בנחלה" במנות פסטה נהדרות, ביניהן פסטה ארביאטה עם קוביות עוף ברוטב עגבניות פיקנטי ופטוצ'יני אליו אוליו עם ברוקולי, זוקיני, אפונה ושקדים.

במסעדה מציעים תפריט ילדים מורחב עם מנות שילדים אוהבים, ביניהן שניצלונים או מיני המבורגר עם צ'יפס, פסטות, פיצה מרגריטה וכמובן לקינוח כדור גלידה עם סוכריות צבעוניות, כי אי אפשר בלי.

המסעדה מציעה גם עסקיות בימים א' עד ה' בין 12:00-17:00 ובין היתר גם ארוחה עסקית לילדים.

ואי אפשר בלי משהו מתוק לסיום. הקינוחים במסעדת "בנחלה" משתנים מעת לעת ולעיתים גם מיום ליום. עם זאת, תוכלו למצוא במסעדה עוגת גבינה קלאסית עם סורבה תות, פאי תפוחים נפלא עם כדור גלידה, קרם ברולה ועוד.

אירועים משפחתיים ועסקיים בחיק הטבע

האווירה הפסטורלית שמקיפה את "בנחלה" מזמינה לערוך במקום אירועים. במקום נערכים אירועים חגיגיים עד 60 איש בתוך חלל המסעדה או 250 איש החל מחודש אפריל אז מזג האוויר נעים יותר וניתן לקיים אירועים גם במטע הפקאן היפיפה שמסביב למסעדה. האירועים מסוגננים עם אור לפידים ונרות מסביב ואווירה שהיא באמת ירוקה ופסטורלית.

התפריט לאירועים השונים משתנה מעת לעת וניתן לבחור בין אירוע חלבי ובשרי. בכל פעם מחדש, בונים אנשי המסעדה עיצוב ואווירה עבור האירוע, בהתאם למספר המשתתפים, העדפות הלקוח והחלומות הקטנים שמלווים כל שמחה זוגית או משפחתית או אירוע עסקי. המסעדה עובדת עם מעצבת שדואגת ליצור בכל פעם את האווירה הנכונה.

בתוך המסעדה נמצא גם "ברחבה" – אולם שמתאים לקבוצות, כנסים, תערוכות ואירועים נוספים. הוא מכיל עד 100 מקומות ויש בו את כל מה שצריך לאירוע מושקע, מציוד הגברה ועד פינות ישבה, מזנוני אוכל לילדים ועוד.

 

סטקייה בכפר - חגיגת בשרים משובחת כשרה למהדרין
סטקייה בכפר - חגיגת בשרים משובחת כשרה למהדרין
מסעדת שף מגוונת באווירה ביתית וחמימה בעלת תפריט בשרים עשיר ואיכותי שלא תרצו לפספס בטיולכם הבא בצפון.
הדרלה - ביסטרו צרפתי
הדר'לה - ביסטרו צרפתי
מסעדת הדר'לה היא התגלמותו של סיפור זוגי מתוק על אהבה לאוכל, לאירוח ולהנאה. מהמנות היצירתיות שהוגה השף סיון ועד לעיצוב המקום ולאירוח שעליו אמונה הדר אישתו.
אילוש – פינת חמד טעימה במיוחד במורדות הגלבוע
אילוש – פינת חמד טעימה במיוחד במורדות הגלבוע
את המסעדה הקים זוג צעיר שחי ונושם אוכל ואפייה. מיכל פרלמוטר ושלומי אקוקה, שיצרו בממלכה הקטנה שלהם שילוב בין המטבח האיטלקי ובין חומרי הגלם הים תיכוניים שמגיעים הכי מקרוב.
מרכז הפיצה, הפלאפל והפריקסה
מרכז הפיצה, הפלאפל והפריקסה
מרכז הפיצה, הפלאפל והפריקסה של יגאל הוא אחת התחנות הקבועות של קבוצות, משפחות וזוגות בדרך לגליל העליון.
300 גרם של איכות
300 גרם של איכות
מסעדת 300 גרם במושב בצת שבגליל המערבי. איכות אמיתית על המשקל.